Има данни за 16 полицейски служители, нарушили свои задължения или извършили действия,

...
 Има данни за 16 полицейски служители, нарушили свои задължения или извършили действия,
Коментари Харесай

Демерджиев за катастрофата със загинали полицаи в Бургас: 16 служители на МВР са извършили нарушения

 „ Има данни за 16 полицейски чиновници, нарушили свои отговорности или извършили дейности, които могат да се третират като дисциплинарни нарушавания ”. Това сподели в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Данните са резултат от инспекция за злополуката сред рейс с мигранти и патрулка, при която починаха двама служители на реда. Министърът се срещна с родственици на починалите при случая.

Най-фрапантни нарушавания са позволени от чиновници на „ Гранична полиция ”, акцентира Демерджиев. „ В отчета се съдържат имената на шеф на РДГП (Регионална дирекция „ Гранична полиция ”, бел. ред.), шеф на ГПУ - Бургас, шеф на ГПУ - Малко Търново, зам.-началник на ГПУ - Малко Търново. Най-общо лицата, замесени в осъществяването на това закононарушение, са били открити и задържани предходния ден. Били са освободени и по-късно са стигнали до Харманли, взели са втори рейс, върнали са се тук и са направили това, което знаем всички ”, сподели още Демерджиев.

Повечето от забърканите чиновници на Министерство на вътрешните работи към този момент са отстранени от служба, акцентира той. Един от тях самичък е подал молба за овакантяване, а други двама са били командировани навътре в страната заради подозрения за нарушавания.

По думите му не е подадена навременна информация. „ Могло е да бъде подадена 17 мин. преди случая, а в действителност това се е случило едвам 3 мин. преди злополуката ”, сподели отрасловият министър. Той акцентира, че в резултат на това двамата починали служители на реда не са разбрали, че рейсът, който се движел към тях, е податлив да не се подчинява на полицейски нареждания. 

„ Състоянието, в което открих „ Гранична полиция ”, не беше по никакъв начин положително. Вярно е, че сега тя стои по-добре, само че има още доста работа и ще я свършим ”, безапелационен беше министърът на вътрешните работи.

Той разяснява и тестването на униформени за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Демерджиев акцентира, че считано от идната година, ще се тестват всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. Сега през тестване минават единствено тези, които ръководят служебни коли. Към днешна дата има и кръвни проби на служители на реда, които са дали позитивен резултат, не скри министърът.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР